Nog heel even en dan is het Pasen. De afgelopen dagen hebben we jullie al aardig wat inspiratie gegeven voor het paasontbijt maar dit zijn vooral vrij stevige dingen geweest. Pancakes, lekkere broodjes… Ik moet zeggen dat onze ontbijttafel er met Pasen ook vooral zo uit ziet. Gerechtjes met ei, warme broodjes, glaasje sap… heel gezond doen we het vaak niet en iets fris is er niet zo vaak te bekennen. Stom eigenlijk want soms is het juist lekker om iets kleins tussendoor te eten. Iets dat wél fris is en niet warm. Omdat ik Pasen tot de feestdagen reken ging ik aan de slag met yoghurt op een wel heel speciale manier. In de onderstaande video maak ik yoghurt crème brûlée. Dat is véél makkelijker te maken dan echte crème brûlée en een ook tikkeltje gezonder. Hierdoor vind ik het geschikt voor het paasontbijt en hoe lekker is het om een toetje te eten als ontbijt? Er bestaan maar weinig dingen die beter zijn toch? Glaasjes met deze yoghurt crème brûlée heb je in een handomdraai op tafel gezet en dat is fijn. Dan kun jij mooi meer aandacht besteden aan de andere gerechtjes.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Yoghurt creme brulee

Yoghurt crème brûlée met granola
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1glaasje glaasje
Ingrediënten:
 • 1 el granola
 • 6 verse framboosjes of ander fruit
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 1 el kristalsuiker
Bereidingswijze:
 1. Schep de granola onderin de glaasjes en verdeel hier het fruit overheen.
 2. Schep de yoghurt bovenop het verse fruit en strijk de bovenkant van de yoghurt zo glad mogelijk. Maak de randjes van het glas schoon.
 3. Strooi de kristalsuiker over de yoghurt in een zo egaal mogelijke laag.
 4. Karameliseer de kristalsuiker met behulp van een crème brûlée brander en serveer de yoghurt crème brûlée als de suikerlaag nog lekker knapperig is.

8 reacties

  • Sabine

   Dat heb ik ook geprobeerd maar is helaas geen succes door de koude yoghurt. Bij normale crème brulee kan het wel omdat deze ook eerst verwarmd wordt.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.