Zo af en toe heb ik zin om een smoothie te maken. Dan trek ik onze blender uit de kast en mik ik erin wat ik nog in de vriezer heb liggen. Heel vaak heb ik namelijk diepvriesfruit op voorraad en voor zo’n smoothie is dat dus ideaal. Nét als fruit wat misschien net op het randje zit qua ‘houdbaarheid’. Een appel met wat beurse plekken pak ik niet snel uit de koelkast om zo in te happen. Maar in een smoothie kan ‘ie dan nog perfect verwerkt worden.

Voor deze smoothie voegde ik alleen verse passievrucht toe, want de diepvriesvariant daarvan had de AH waar ik altijd naartoe ga, niet op voorraad. Verder de mango en perzik wel gewoon uit de diepvries. Voordeel hiervan is dus ook dat je smoothie lekker koud zal zijn, ijs hoeft dus niet toegevoegd te worden. Helemaal goed voor deze zomerse variant die je echt wel koud wilt drinken. Wat yoghurt erbij en je hebt met dit recept drie goedgevulde glazen met een tropische smoothie.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

 

Yoghurt Smoothie met Passievrucht, Mango en Perzik
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
3glazen glazen
Ingrediënten:
  • 1 passievrucht* vers
  • 450 ml yoghurt
  • 100 gr perzik partjes uit de diepvries
  • 250 gram mango blokjes uit de diepvries
  • 1-2 tl honing
Bereidingswijze:
  1. Snijd de passievrucht doormidden en meng de inhoud met alle andere ingrediënten in een blender tot een mooie smoothie. Wil je hem wat dunner? Voeg dan 100-150ml water toe.

*Er bestaat dus ook passievrucht uit de diepvries, kan ook prima!

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.