Regelmatig krijg ik de vraag of ik wat vaker recepten zou willen delen die te maken zijn in de Airfryer. Snap ik, er zijn tegenwoordig maar weinig gezinnen die niet zo’n apparaat in huis hebben geloof ik. Toch moet ik eerlijk bekennen dat wij onze Airfryer voornamelijk gebruiken als alternatief voor de frituurpan. Ik ben natuurlijk gezegend met twee ovens en die gebruik ik beide met zoveel liefde dat ik het altijd zonde vind om de Airfryer voor ieder wissewasje te pakken. Toch is het een zeer geliefd apparaat bij ons thuis en de laatste tijd hebben we geëxperimenteerd met het zelf maken van friet. Altijd als we zelf friet maakten frituurden we dit omdat we dit simpelweg véél lekkerder vonden dan wanneer we het in de oven maakten. In de oven wordt het toch nooit zo krokant als uit de frituur. Nu hebben we ondervonden dat zelfgemaakte friet uit de Airfryer dus wél enorm krokant wordt en absoluut niet onder doet voor friet uit de frituur. De hoogste tijd voor een nieuwe Fastfood Friday want naast dat deze homemade friet heel lekker is, is het ook nog eens super simpel om te maken – hoera!

Ps. in de video gebruik ik de termen ‘friet’ en ‘patat’ door elkaar. Doe ik in het dagelijks leven ook, voor mij is het namelijk om het even. Geen duidelijke team friet of team patat hier.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zelfgemaakte friet uit de Airfryer

Zelfgemaakte friet uit de Airfryer

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zelfgemaakte friet uit de Airfryer

Zelfgemaakte friet uit de Airfryer
Recept printen
Stemmen: 3
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
 • 500 gr iets kruimige aardappelen
 • 1 el neutrale olie
 • 1 tl grof zeezout
Bereidingswijze:
 1. Was de aardappelen en schil ze als het schilletje niet zo mooi is. Heb je aardappelen gekocht met een gladde schil dan kun je het er prima aan laten zitten - lekker juist!
 2. Snijd de aardappelen in plakken van ong. 1/2 - 1 cm dik en snijd deze plakken vervolgens weer in reepjes van 1/2 - 1 cm dik. Allemaal afhankelijk van hoe groot jij de friet wilt hebben natuurlijk.
 3. Spoel de friet onder de koude kraan af en doe ze vervolgens in een kom. Schenk hier koud water bij en laat de friet een half uur in het koude water weken.
 4. Giet na een half uur de friet af en dep deze goed droog met behulp van een theedoek. Doe vervolgens de friet weer in een droge kom.
 5. Doe de olie en het zout in de kom en schep het gehele even goed om.
 6. Verwarm de Airfryer naar 180°C.
 7. Schep de friet in het mandje van de Airfryer en bak ze vervolgens in 20 - 25 minuten (afhankelijk van hoe bruin en krokant jij ze wil) goudbruin en krokant. Schud de friet halverwege de baktijd een keertje om.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Lianne

  Dankjewel voor dit recept. We hebben het vandaag uitgeprobeerd en de frietjes waren inderdaad heerlijk! Dit gaan we zeker vaker doen :)

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.