Al ruim anderhalf jaar schrijf ik wekelijks een eetoverzicht voor OMF en net als die van Sabine, komt deze iedere zondag online te staan. Die van haar al vroeg, om 7u en die van mij in de middag, om 14u. Zo bieden we jullie hopelijk inspiratie voor de week die komen gaat en kunnen jullie aan de hand van onze overzichten een eetplanning maken. Want net zoals wij, vinden veel van jullie het prettig om je tijdens een drukke werkweek niet meer druk over het verzinnen van maaltijden te hoeven maken, maar wel lekkere diners in het vooruitschiet te hebben. Kunnen wij ons héél goed in vinden want Sabine en ik zijn allebei aardig van het plannen (lees hier gerust: controlfreaks) en vinden het fijn om voor de hele week alles al in huis te hebben. Want we zijn allebei druk genoeg met andere dingen en lekker eten vinden we belangrijk. Dan helpt een planning enorm.

Goed, waarom vertel ik dit. Ik heb een paar keer de gehaktschotel die je hier op de foto ziet gemaakt. Minder mooi, maar wel net zo lekker. En omdat ik meerdere keren de vraag kreeg of het recept hiervan ook online zou komen, besloot ik hem voor OMF te maken. Het is een heerlijke gerecht van gehakt in smaakvolle tomatensaus met zoete aardappel en oude kaas bovenop. Makkelijk te maken, in de oven schuiven en klaar. De volgende dag misschien nog wel lekkerder.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zoete aardappel-gehaktschotel

Zoete Aardappel Gehaktschotel
Recept printen
Stemmen: 4
Score: 4.25
Jij:
Stem op dit recept!
2-3 personen 2-3 personen
Ingrediënten:
  • 1 rode ui grof gesneden
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 el zoete paprikapoeder
  • 1 el bruschetta kruiden
  • 10 blaadjes verse basilicum grof gehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • peper
  • zout
  • 1-2 zoete aardappel in dunne plakken
  • 100 gram oude kaas
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan of stoofpan en bak hierin de rode ui en knoflook op middelhoog vuur.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe. Roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan. Laat het geheel een half uurtje stoven op middelhoog vuur. Roer af en toe door.
  4. Ondertussen rul je het gehakt met een beetje peper en zout.
  5. Wanneer het gehakt klaar is voeg je het toe aan de tomatensaus. Roer door elkaar en laat nog even stoven (geef het even de tijd, dit komt de smaak ten goede).
  6. Uiteindelijk doe je de tomaten/gehaktsaus in een ovenschaal en verdeel je de plakjes zoete aardappel erover. Sprenkel nog een beetje olijfolie over de zoete aardappel en strooi de geraspte kaas erover. Schuif in de oven voor een half uurtje. Klaar als de zoete aardappel gaar is (prik er even in met een vork om te testen of de zoete aardappel zacht is).

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.