Zoete aardappel komt in mijn receptenboekje regelmatig voorbij en voor dit recept heb ik ze eens op een andere manier klaargemaakt: gegrild. Ik ben aan de slag gegaan met een nieuwe grill van Tefal die écht wel een beetje aandacht behoeft. Het is namelijk een grill met een heel makkelijk menu én een kooksensor die dikte en hoeveelheid aanvoelt. Dat betekent dat je vlees, vis en groenten perfect gegaard worden zoals jij wil, helemaal gaar of in het geval van vlees en vis, juist net alleen de buitenkant wordt voorzien van een mooie bruine korst. Perfect toch?

Snelheid en perfect gaar

Ik heb deze grill gebruikt om plakken zoete aardappel te grillen want ik wilde zoete aardappel graag eens wat sneller gaar hebben en wanneer ik ze ga bakken of in de oven schuif, heeft het wat meer tijd nodig. Daarbij worden nu beide kanten in 1 keer goed gegrild dus ook een grillpan zou dit klusje niet sneller of beter klaren en er niet naar om hoeven te kijken terwijl ik de rest van het recept bereid, is ook een groot voordeel.

OMF_Vivian_ZoeteAardappelGrillFONQ

OMF_Vivian_ZoeteAardappelGrillFONQ_4

Zoete aardappel Toast

En eigenlijk wilde ik dit recept al langere tijd met jullie delen omdat het momenteel een trend is op het gebied van gezond eten. Zoete aardappel als toast/boterham gebruiken. Je gebruikt de plakken als basis die je vervolgens belegt met dat wat je lekker lijkt. En geloof mij, er gaat zó ontzettend veel goed samen met zoete aardappel! Ik heb ter inspiratie verschillende varianten gemaakt, stiekem is de guacamole mijn favoriet. En de pindakaas banaan.

OMF_Vivian_ZoeteAardappelGrillFONQ_3

Deze fijne Tefal OptiGrill+ is te bestellen via fonQ voor € 148,50.

OMF_Vivian_ZoeteAardappelGrillFONQ_2

Zoete aardappel Toast van de Grill
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • Guacamole met Bacon en Tomaat
  • 1 avocado
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • citroensap van een halve citroen
  • peper
  • zout
  • 2 plakjes bacon
  • 1/2 tomaat
  • Ei met Bacon en Dille
  • 1 ei gekookt
  • 2 plakjes bacon
  • 2 eetlepels yogonaise
  • 2 theelepels dille gedroogd
  • Pindakaas met Banaan
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1/2 banaan
  • kaneel
  • Avocado met Ei
  • 1 avocado
  • 2 eieren gekookt
  • een paar druppels citroensap
  • Vijg met Geitenkaas
  • 2 verse vijgen
  • 2 plakjes geitenkaas
Bereidingswijze:
Zoete aardappelplakken van de Grill
  1. Zet je grill aan en kies er in het menu voor om de temperatuur zelf in te stellen op 190 graden, dit is perfect voor de zoete aardappelplakken.
  2. Was de zoete aardappels schoon en dep ze droog met een theedoek. Snijd de aardappels in plakken van ongeveer 1cm dik.
  3. Leg de plakken op de grill en grill ze tot ze gaar zijn (test dit door er met een vork in te prikken). Ondertussen maak je het beleg.
Guacamole met Bacon en Tomaat
  1. Maak de guacamole door de de avocado te prakken en er de ui, het citroensap, komijn en peper en zout aan toe te voegen. Roer het geheel door elkaar.
  2. Bak de plakjes bacon in een koekenpan tot ze knapperig zijn en laat ze na het bakken uitlekken op een stukje keukenpapier. Als ze afgekoeld zijn snijd je de plakjes in snippers.
  3. Verdeel de guacamole over een paar plakken zoete aardappel en daarna de bacon.
  4. Snijd de halve tomaat in blokjes.
Ei met Bacon en Dille
  1. Kook het ei zoals gewenst. Ik vind het lekker als hij nog een beetje zacht is van binnen.
  2. Ondertussen bak je de plakjes bacon in een koekenpan knapperig. Laat hierna uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Meng de yogonaise met dille.
  4. Leg 1 plakje bacon op een plak zoete aardappel, daarna een dot yogonaise en vervolgens een half ei.
Pindakaas met Banaan
  1. Smeer een laagje pindakaas op de zoete aardappel en beleg met een paar plakjes banaan. Om het af te maken strooi je er een beetje kaneel over.
Avocado met Ei
  1. Kook de eieren zoals gewenst en snijd de avocado in repen.
  2. Beleg de zoete aardappel met de avocadorepen en sprenkel de citroensap erover. Dit voorkomt het bruinen van de avocado.
  3. Snij het ei door de helft en leg bovenop de avocado.
Vijg met Geitenkaas
  1. Snijd de verse vijgen in plakjes, beleg de zoete aardappel ermee en brokkel er een beetje geitenkaas overheen.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.