Zonder pakje: Roerbakmie
Zonder pakje: Roerbakmie
Zonder pakje: Roerbakmie
Zonder pakje: Roerbakmie
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 300gr kipfilet– in blokjes
  • 1teentje knoflook
  • 1tl kurkuma
  • 1/2tl gemberpoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • 1/4tl komijnpoeder
  • 1/4tl kardemom
  • peper en zout
  • 1zak Chinese wokgroenten– 400 gr
  • 1 bouillonblokje voor groentebouillon
  • 1el sojasaus
  • 300gr gedroogde Roerbakmie
Instructies
  1. Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot er nauwelijks meer rauw vlees te zien is. Voeg de knoflook en alle andere specerijen toe. Schep dit goed om en bak dit zo’n 5 minuten mee.
  2. Doe de wokgroenten in de pan en verkruimel hier het bouillonblokje overheen.
  3. Schenk de sojasaus in de pan om alles af te blussen en schep goed om. Wok de groenten mee tot de zacht beginnen te worden.
  4. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de Roerbakmie in 2 minuten gaar. Giet de mie af.
  5. Voeg de gaargekookte mie toe aan de kip en groenten in de pan en schep alles om tot het goed met elkaar gemengd is.
Notities

*Deze mie is heel goed te bewaren als je leftovers hebt, de mie plakt namelijk nauwelijks. Bewaar de Roerbakmie in een afgedekte bak in de koelkast en warm het de volgende dag in een pan op.