En dit is me toch een verrassing op je bord! Ik vond deze zwarte rijstsalade met avocado en aardbeien heel geslaagd vanwege de verrassend lekkere smaakcombinatie, dus ik deel het recept natuurlijk graag met jullie. Laatst maakte ik al een heel lekker dessert met zwarte rijst, maar vandaag gebruik ik het als basis voor een salade. Veelzijdig product, die rijst, ik ben benieuwd wat ik er in de toekomst nog meer mee ga maken.

De beste toevoeging aan deze salade vind ik de aardbeien, ik denk wel mijn favoriete zomerfruit (en galiameloen, die gaan ook standaard mee bij een rondje over de markt). Aardbeien gaan heel goed samen met balsamicoazijn dus dat heb ik gebruikt voor de dressing samen met een citroen/thyme olijfolie die Sabine voor me mee heeft genomen uit Frankrijk. Heerlijk, de fles is inmiddels bijna leeg.

Deze salade kun je prima voorbereiden door de rijst op een eerder moment te koken. Zo kun je alle verse ingrediënten op het laatst toevoegen en daarmee vind ik hem ook perfect voor bijvoorbeeld een picknick. Snel gemaakt, vers en gezond!

OMF_Vivian_ZwarteRijstSaladeAardbeien

Salade met zwarte rijst en aardbeien
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gram zwarte rijst
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 handje basilicum
  • 1 blok witte kaas
  • 2 handjes aardbeien in plakjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels citroen/thyme olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst in ruim water gaar, giet af en laat afkoelen.
  2. Snipper de rode ui, snijd de basilicum klein en meng door de rijst.
  3. Brokkel de witte kaas en verdeel samen met de plakjes aardbeien en blokjes avocado over de salade.
  4. Sprenkel nu de balsamicoazijn en de olijfolie erover en maak af met evt. een beetje peper en zout.

Als je de rijst op een eerder moment maakt, kun je deze afgekoeld in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Rosalinde

    Nu weet ik eindelijk wat ik met dat zakje zwarte rijst aan moet die al even in de voorraadkast staat! En met dit warme weer zijn salades een dikke hit als ze ’s avonds op tafel komen, dit recept komt dus op het juiste moment! :)

    Beantwoorden
  2. Marion van de Sande

    Ik heb het gerecht vanochtend gemaakt en zojuist als lunch gehad. Erg lekker en erg verrassend. Ik moet bekennen dat ik de zwarte rijst het minste ingrediënt vind van het recept, beetje bitter. Ik heb overigens ook even moeten zoeken naar puur zwarte rijst, gevonden bij een reformwinkel. Ik ga eens denken over een vervanger voor de zwarte rijst. De rest was geweldig. Het zoete van de aardbei is zo heerlijk fris en combineert geweldig met de feta die een beetje zout is. Ik ga dit zeker nog een keer maken, met of zonder de zwarte rijst.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.