Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3 van 3 stemmen

Gebakken bloemkool met pittige kerriesaus en witte rijst

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 2 kopjes witte rijst
  • 800 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1 cm gember geraspt
  • 400 ml kokosmelk
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 tl hot currypoeder
  • 1/2 tl citroengras poeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl tabasco
  • peper
  • zout
  • 1 rode peper in plakjes gesneden

Instructies

  • Zet twee pannen met water op. Kook in 1 pan de rijst gaar (volgens verpakking) en in de andere pan kook je 3 minuten de bloemkoolroosjes.
  • Giet de roosjes af en verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de bloemkool aan alle kanten een beetje bruin.
  • Terwijl je dat doet maak je ook de saus. Verhit hiervoor een beetje olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Bak even totdat dit begint te geuren en voeg dan de kokosmelk toe. Roer even goed door en voeg dan ook alle kruiden en tabasco toe. Laat de currysaus even pruttelen op middelhoog vuur zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Giet de rijst af en verdeel de rijst over een aantal kommen. Verdeel daarover de bloemkool en giet de saus erover. Maak af met een paar ringetjes rode peper.