Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Fudgy brownies 2.0

Porties: 1 ovenschaal

Ingrediënten

Brownies

  • 250 gram roomboter
  • 350 gram pure chocolade
  • 400 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 150 gram bloem
  • 100 gram ongezoete cacaopoeder
  • 1 tl zout

Bodem & Topping

  • 2 rollen Oreo original
  • 100 gram roomboter
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 50 gram roomboter
  • 4,5 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • witte chocolade geraspt

Instructies

Bodem

  • Begin met de bodem: maal de koekjes fijn in een foodprocessor en smelt ondertussen de roomboter in een steelpan. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Wanneer alle kruimels voorzien zijn van een laagje boter kun je de bodem in een met bakpapier beklede ovenschaal storten. Zet de schaal apart.

Brownies

  • Maak nu het browniebeslag volgens het recept van Sabine (zie de link in de tekst bovenaan). Als je de ingrediëntenlijst hierboven bekijkt zie je dat het een verdubbeling is van het recept van Sabine. Ik doe dit standaard, alle brownies die over zijn stop ik altijd in de vriezer (tip ;-)).
  • Stort het beslag op de oreo-bodem. Verdeel over de hele schaal met de achterkant van een lepel en schuif in de oven voor ongeveer 40-50 minuten. Klaar als een satéprikker er schoon uit komt.

Topping

  • Als de brownies klaar zijn laat je ze afkoelen. Maak ondertussen de karamel door de roomboter en basterdsuiker in een steelpan te smelten. Roer goed door elkaar en voeg nu de gecondenseerde melk toe. Blijf roeren totdat de karamel de gewenste dikte en kleur heeft. Verdeel daarna de karamel over de brownies.
  • Strooi tenslotte de witte chocoladerasp erover.
  • Serveer in blokjes, lekker met een bol ijs en slagroom.