Ga terug
–+ servings
Zoete aardappelgnocchi met salieboter
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Zoete aardappelgnocchi met salieboter

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappel - geschild en in stukken gesneden
  • 1 ei
  • 250-300 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 8 blaadjes salie
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappel in 20 minuten gaar.
  • Leg een paar vellen keukenrol in een kom en schep hier de gaargekookte zoete aardappel in. Dek af met nog meer keukenrol zodat je zoveel mogelijk vocht uit de aardappel kunt trekken. Laat de zoete aardappel op deze manier afkoelen.
  • Verwijder het keukenrol en stamp de zoete aardappel zo fijn mogelijk. Voeg hier het ei, de bloem en een snuf zout aan toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Snijd het deeg in enkele stukken en rol hier vervolgens strengen met een dikte van ongeveer 1-1,5cm van. Snijd de deegstrengen in stukjes van 1,5cm en leg de zoete aardappelgnocchi op een met bebloem bedekt bord.
  • Breng wederom een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappelgnocchi gaar. De gnocchi is gaar zodra het boven komt drijven.
  • Doe ondertussen de boter en salie in een koekenpan en smelt de boter volledig. De boter mag best een beetje bruin kleuren.
  • Schep de gaargekookte zoete aardappelgnocchi bij de boter in de pan en bak de gnocchi al omscheppend in ongeveer 5 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de zoete aardappelgnocchi met salieboter direct.