Ga terug
+ servings
Kip-Parmezaan sandwich
Recept afdrukken
No ratings yet

Kip-Parmezaan sandwich

Porties: 1 brood (4 personen)

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 2 kipfilets
  • 75 gr paneermeel
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 2 eieren - losgeklopt
  • 50 gr bloem
  • 4 el gezeefde tomaten - met knoflook/basilicumsmaak
  • 1 bol mozzarella - in plakken
  • 1/2 bosje verse basilicum - fijngesneden
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snijd de kipfilets doormidden op zo'n manier dat je vier plattere kipfilets krijgt en schep de Parmezaanse kaas door het paneermeel.
  • Wentel de kipfilets door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door het paneer-parmezaanmengsel. Leg de gepaneerde kipfilets op de bakplaat.
  • Bak de kipfilets in het midden van de oven in 15 minuten lichtbruin en krokant.
  • Halveer de ciabatta en smeer de binnenkant in met olijfolie. Bak het brood de laatste 5 minuten met de kip in de oven mee zodat het wat krokanter kan worden.
  • Verwarm de grill van de oven naar 250°C zodra de kip en het brood uit de oven komen.
  • Verdeel de krokante kipfilets over de onderste helft van het brood en schep hier de gezeefde tomaten overheen. Verdeel de plakken mozzarella over de kip.
  • Leg het brood terug op de bakplaat en grill het geheel nog even kort tot de mozzarella is gesmolten. Bij mij duurde dit slechts 1 minuut, dus houd het brood goed in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet verbrandt!
  • Strooi de verse basilicum over de gesmolten mozzarella, dek af met de bovenste helft van de ciabatta en serveer de Kip-Parmezaan sandwich direct.