Ga terug
–+ servings
Kikkererwten & Spinaziecurry met zongedroogde tomaat
Recept afdrukken
3.40 van 23 stemmen

Kikkererwten & spinaziecurry met zongedroogde tomaat

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 75 gr gele currypasta
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr kikkererwten
  • 200 gr semi zongedroogde tomaatjes
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 1 blik kokosmelk - 400 ml
  • sap van 1/2 citroen

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de currypasta zo'n 2 minuten aan.
  • Voeg de spinazie toe en bak deze al omscheppend tot de blaadjes beginnen te slinken.
  • Doe dan de kikkererwten, zongedroogde tomaatjes, tomatenblokjes en kokosmelk in de pan en voeg hier het citroensap aan toe.
  • Breng de curry al roerend aan de kook.
  • Dek de pan af met een deksel en laat de curry op laag vuur zo'n 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de vegetarische curry met rijst.