Ga terug
+ servings
Focacciapizza met burrata en parmaham
Recept afdrukken
No ratings yet

Focacciapizza met burrata, ham en rucola

Porties: 1 grote pizza (4 personen)

Ingrediënten

Voor het brooddeeg:

  • 500 gr bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 zakje instant gist - 7 gr
  • 1/2 tl zout
  • 1 el olijfolie

En verder:

  • 75 gr pizzasaus
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 bol burrata
  • 1 handje rucola
  • 50 gr parmaham
  • grof zout

Instructies

  • Doe de bloem samen met de gist en olijfolie in een kom en roer dit even goed door. Voeg vervolgens ook het zout toe.
  • Schenk het water in de kom en kneed het geheel in 8 minuten tot een stevig deeg.
  • Vorm een bal van het brooddeeg en leg deze terug in de kom. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
  • Kneed na een uur het deeg nogmaals door en rol het uit tot een plak van zo'n 1 - 1,5 cm dik.
  • Leg de focacciabodem op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bovenkant van het deeg.
  • Dek de bakplaat af met een theedoek en laat het deeg nogmaals 15 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Smeer de bovenkant van de Focacciabodem in met pizzasaus en strooi hier grof zout en de gedroogde oregano overheen.
  • Bak de pizzabodem onderin de oven in 15 - 20 minuten goudbruin en aan de randen krokant.
  • Verdeel de burrata, rucola en Parmaham over de focacciapizza en serveer direct.