Doe de bloem samen met de gist en olijfolie in een kom en roer dit even goed door. Voeg vervolgens ook het zout toe.
Schenk het water in de kom en kneed het geheel in 8 minuten tot een stevig deeg.
Vorm een bal van het brooddeeg en leg deze terug in de kom. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
Kneed na een uur het deeg nogmaals door en rol het uit tot een plak van zo'n 1 - 1,5 cm dik.
Leg de focacciabodem op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bovenkant van het deeg.
Dek de bakplaat af met een theedoek en laat het deeg nogmaals 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Smeer de bovenkant van de Focacciabodem in met pizzasaus en strooi hier grof zout en de gedroogde oregano overheen.
Bak de pizzabodem onderin de oven in 15 - 20 minuten goudbruin en aan de randen krokant.
Verdeel de burrata, rucola en Parmaham over de focacciapizza en serveer direct.