Go Back
0 van 0 stemmen

Perenmoes met gember

Porties1 kom perenmoes

Ingrediƫnten

  • 1 kg peren
  • 50 ml water
  • 1 cm gember geraspt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el suiker
  • 1 tl limoensap

Instructies

  • Schil de peren en haal het klokhuis eruit. Doe de peren vervolgens in een pan en zet deze op het vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook, draai het vuur vervolgens iets zachter maar laat het geheel zachtjes koken.
  • Voeg ook de gember, kaneelpoeder en het suiker toe en roer goed door.
  • Wanneer de peren heel zacht zijn en de smaken goed opgenomen (proef even!), dan kun je het vuur uitdraaien en met een stamper de peren tot moes stampen.
  • Voeg nu het limoensap toe en roer het geheel nog even goed door. Schenk de perenmoes in een of meerdere kommen en zet na het afkoelen in de koelkast.