Go Back

Ingrediënten

Soep

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1,5 cm gember geraspt
  • 25 gram verse tijm fijngehakt
  • 1 kg winterpeen in blokjes
  • 350 gram pastinaak in blokjes
  • 250 gram zoete aardappel in blokjes
  • 2,5 liter water
  • 1 groente bouillonblokje (voor 500ml bouillon)
  • 1 el tabasco
  • 1/4 tl nootmuskaat poeder
  • peper
  • zout

Extra

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mierikswortelcrème

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de rode ui, knoflook, gember en 15 gram tijm een paar minuten. Op middelhoog vuur.
  • Voeg dan de winterpeen, pastinaak en zoete aardappel toe en bak even kort mee met de kruiden.
  • Voeg het water en het (verkruimelde) bouillonblokje toe roer even door. Zorg dat alles onder water staat en breng aan de kook. Wanneer de groenten gaar zijn mag het vuur zacht en pureer je de massa tot een soep.
  • Voeg de rest van de tijm toe, de tabasco, nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Roer goed door en laat nog een kwartierje zachtjes pruttelen.
  • Serveer de soep met een dot Griekse yoghurt gemengd met mierikswortelcrème.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Vermeld @ohmyfoodnessnl of tag #ohmyfoodnessnl!