Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde eieren met chorizo

Porties: 20 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • een paar druppels tabasco
  • 1 tl paprikapoeder gerookt
  • een snuf zout
  • 1,5 el yoghurtmayonaise
  • 3 tl chilisaus
  • 10 plakjes chorizoworst gehalveerd
  • verse koriander fijngehakt

Instructies

  • Kook de eieren 8-10 minuten zodat het eigeel goed gestold is.
  • Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze vervolgens door de helft.
  • Lepel het eigeel eruit en doe dit in de kom van een staande mixer.
  • Voeg aan het eigeel de tabasco, paprikapoeder, zout, yoghurtmayonaise en chilisaus toe. Mix tot een gladde massa (het beste kun je hiervoor een garde als opzetstuk gebruiken).
  • Doe de vulling in een spuitzak of net als ik; in een plastic diepvrieszakje. Hang om te vullen het zakje in een groot glas, met een punt van het zakje naar beneden en knip de punt van het zakje eraf.
  • Vul nu alle eieren met de vulling en steek er vervolgens een halve plak chorizo in.
  • Maak af met een beetje koriander.