Ga terug
–+ servings
Truffelroomsaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Truffelroomsaus

Porties: 400 ml saus

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 el bloem
  • 200 ml kippenfond
  • 200 ml slagroom
  • 2 el truffelolie
  • 1 kleine zwarte truffel - geraspt
  • 1 klontje koude boter

Instructies

  • Smelt het klontje boter in een steelpannetje en fruit hierin de sjalot aan tot deze glazig begint te zien.
  • Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten al roerend mee.
  • Schenk vervolgens de kippenfond in de pan en voeg ook de truffelolie en geraspte zwarte truffel toe. Breng de saus aan de kook en laat de saus koken tot deze begint in te dikken.
  • Voeg de slagroom toe en verwarm deze nog zo'n 5 minuten mee, laat de saus niet meer koken.
  • Haal de pan met truffelsaus van het vuur en haal deze door een zeef.
  • Roer een klontje koude boter door de gezeefde truffelsaus om de saus nog wat dikker te maken. Serveer direct of bewaar afgekoeld en afgedekt in de koelkast tot de volgende dag.