Ga terug
+ servings
Chocolade laagjes panna cotta
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade laagjes panna cotta

Porties: 2 glazen

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 60 gr SPLENDA Stevia Kristal
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillepeul
  • 100 gr pure chocolade

Instructies

  • Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water en laat ze daar minimaal 5 minuten in weken.
  • Schenk de helft van de melk en de helft van de slagroom in een steelpannetje en schenk de rest in een andere pan. Voeg 30 gr SPLENDA Stevia Kristal aan één pan toe, de andere helft mag in de andere pan.
  • Schraap de vanillepeul leeg en voeg het vanillemerg toe aan de ingrediënten in pan 1. Voeg de chocolade toe aan pan 2.
  • Verhit beide pannen op de kookplaat, net zolang tot de SPLENDA Stevia Kristal volledig gesmolten is en er damp van de pannen afkomt. Beide mengsels hoeven niet te koken. In pan 2 wil je natuurlijk ook dat de chocolade helemaal gesmolten is.
  • Haal de pannen van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg aan beide pannen 2 uitgeknepen blaadjes toe. Roer goed door tot de gelatine volledig is gesmolten.
  • Schenk een deel van het chocoladebeslag in glazen en zet de glazen 30 minuten in de vriezer zodat de panna cotta iets kan opstijven.
  • Schenk het vanillemengsel vervolgens bovenop de chocolade panna cotta en zet de glazen weer terug in de vriezer.
  • Top af met het restantje chocolademengsel zodra de vanillelaag iets is opgesteven en laat de panna cotta's volledig opstijven in de koelkast.