Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.54 van 45 stemmen

Vegetarisch stoofpotje met champignons en kikkererwten (16/11)

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 240 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 20 blaadjes basilicum fijngehakt
  • 1,5 bouillonblokje, bospaddestoelen verkruimeld
  • 1,5 el paprikapoeder, gerookt
  • 1,5 el Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een stoofpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak totdat de ui glazig is en voeg dan de champignons en de courgette toe. Bak even kort en voeg vervolgens de kikkererwten en tomatenblokjes toe. Roer even goed door.
  • Doe nu de tomatenpuree en alle kruiden erbij in; de basilicum, bouillonblokjes, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Roer goed door en laat op middelhoog vuur een half uurtje pruttelen.
  • Blijf regelmatig doorroeren en voeg naar smaak eventueel nog een beetje peper en zout toe. Serveer met stokbrood, rijst of pasta.