Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4.80 van 5 stemmen

Rode Pesto Risotto

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Risotto

  • 400 gram risotto rijst
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon
  • half glas witte wijn
  • 1 bakje kleine trostomaatjes
  • een klont roomboter
  • handje Parmigiano Reggiano schaafsel

Rode pesto

  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes uitlekgewicht
  • 2 el Parmigiano Reggiano poeder
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Begin met de pesto. Maak deze door alle ingrediënten hiervoor de malen in een foodprocessor.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Begin dan aan de risotto. Bak de rode uit in een beetje olijfolie glazig. Voeg dan de risotto rijst toe en schep een paar keer om. Voeg vervolgens beetje bij beetje de groentebouillon toe en blijf ondertussen scheppen en roeren in de risotto. Geef de risotto de tijd om gaar te worden. Doe vervolgens hetzelfde met de witte wijn.
  • Leg de tomaatje op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en schuif de bakplaat in de oven voor 10 minuten.
  • Roer vervolgens de pesto door de risotto en als laatste de klont boter.
  • Serveer de risotto met de trostomaatjes en wat schaafsel kaas.