Go Back
0 van 0 stemmen

Fastfood Friday: Pulled pork uit de oven

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg procureur of schouderkarbonades
  • 2 uien - in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook - gepeld en geplet
  • 33 cl donker bier - bijv. Rochefort Trappistes 10
  • 150 ml barbecuesaus
  • 100 ml ketchup
  • 1 el Worcestershiresauce
  • 1 el sojasaus

Voor de dry rub:

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Roer alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar en smeer hier het vlees mee in. Leg het vlees in een ovenbestendige pan met deksel.
  • Doe de uien, knoflook en alle natte ingrediënten bij het vlees in de pan.
  • Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2,5 uur in de oven garen.
  • Pluk het vlees uit elkaar met twee vorken en laat het nog een half uurtje in de marinade liggen.