Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Auberginestoof met Chorizo

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 2 aubergines in grote stukken
  • 1 grote rode zoete puntpaprika in grote stukken
  • 1 tl scherp paprikapoeder
  • 2 tl zoet paprikapoeder
  • 1 tl honing
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 chorizoworst in blokjes
  • peper
  • stokbrood

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een (stoof)pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak even kort mee.
  • Voeg nu de stukken aubergine en paprika toe en bak even mee totdat de auberginestukken een kleurtje krijgen.
  • Hierna voeg je de kruiden, honing en tomatenblokjes toe. Verkruimel ook het bouillonblokje boven de pan, roer het geheel goed door elkaar en laat op zacht vuur minimaal een half uurtje sudderen zodat de smaken goed in kunnen trekken. Roer af en toe door zodat er niets aankoekt.
  • Bak in een andere pan de stukken chorizo even kort aan en voeg ze daarna toe aan de pan auberginestoof. Mix het geheel met elkaar, voeg een beetje peper toe naar smaak en serveer met stokbrood.