Ga terug
+ servings
Speculaas-karamelcheesecake
Recept afdrukken
No ratings yet

Speculaas-karamelcheesecake

Porties: 1 taart (24 cm)

Ingrediënten

  • 1 Ohmyfoodness Cheesecake bakmix Speculaas-Karamel
  • 50 gr boter
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 eidooier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C boven- en onderwarmte of 135°C hetelucht. Gebruik het bakpapiertje uit de bakmix-verpakking om de bodem van de springvorm mee te bekleden.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de mix voor de speculaasbodem aan toe. Roer goed door en stort de bodem in de springvorm.
  • Verspreid de koekkruimels met een lepel en druk de bodem stevig aan.
  • Roer voor het cheesecakebeslag de roomkaas luchtig en voeg hier de inhoud van het zakje cheesecakemix, de eieren, eidooier en het zakje met karamelsaus aan toe. Roer goed door tot een egaal beslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in 75 minuten gaar. Zet de deur van de oven op een kier en laat de cheesecake nog een uur in de oven afkoelen alvorens je hem volledig laat afkoelen op het aanrecht.
  • Zet de cheesecake minimaal 6 uur in de koelkast om volledig op te stijven.