Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.34 van 3 stemmen

Courgette quiche met geitenkaas

Porties: 1 quiche

Ingrediënten

  • 5-6 plakken hartig taartdeeg
  • 2 courgettes
  • 1 grote rode ui in halve ringen
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 3 takjes verse rozemarijn fijngehakt
  • 6 eieren
  • 200 gram geitenkaas
  • peper
  • zout
  • een rechthoekige taartvorm met losse bodem
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm in met een beetje olijfolie.
  • Maak de bodem van de quiche door de plakken hartig taartdeeg over de taartvorm te verdelen. Druk de randen goed tegen elkaar aan.
  • Schaaf van de courgettes lange plakken met een kaasschaaf. Gebruik alleen de mooiste en de kern van de courgette zal je niet gebruiken. Leg de plakken apart.
  • Bak nu de ui, knoflook en rozemarijn kort in een beetje olijfolie.
  • Klop de eieren los in een schaal en voeg het ui-knoflookmengsel eraan toe. Brokkel de geitenkaas erboven en roer goed door elkaar. Voeg nog een beetje peper en zout toe.
  • Maak nu de quiche op door de plakken courgette krullend in de bodem te leggen. Giet daarna het ei-mengsel er overheen en strooi er nog een beetje peper en zout over.
  • Schuif in de oven voor 30 minuten.

Notities

Deze taartvorm kocht ik bij de Dille&Kamille. Heel handig met de losse bodem.