Ga terug
+ servings
Turks brood pizza met pittig gehakt
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Fastfood Friday: Turks brood pizza met pittig gehakt en feta

Porties: 4 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 150 ml tomatensaus*
  • 1 rode ui - in dunne halve ringen
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 rode peper - in ringen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 150 gr Feta
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, rode peper, verse peterselie en droge specerijen toe en bak deze lekker mee.
  • Smeer de bovenkant van het Turkse brood in met tomatensaus en verdeel hier de rode ui overheen.
  • Schep het pittige gehakt over het Turkse brood en verdeel hier vervolgens de feta overheen.
  • Bak de Turks brood pizza in het midden van de oven in 10-12 minuten aan de randen krokant.

Notities

*Mijn favoriete tomatensaus voor pizza's is de pizzasaus van Mutti, Pizzasauce Aromatizzata, te koop bij Albert Heijn.