Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Basbousa: Kokoscake uit Jordanië

Porties: 28 blokjes

Ingrediënten

  • een paar el tahini (sesampasta)
  • 500 gram griesmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 285 gam suiker
  • 150 gram geraspte kokos
  • 2 zakjes vanillesuiker á 8 gram
  • 1 liter Griekse yoghurt
  • 4 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smeer de bodem en randen van een ovenschaal in met een dun laagje tahini.
  • Meng nu alle droge ingrediënten met elkaar: griesmeel, bakpoeder, suiker, geraspte kokos en vanillesuiker. Voeg daarna de Griekse yoghurt toe en meng tot een egale massa.
  • Voeg als laatste de eieren toe en meng nog even rustig door totdat je een egaal beslag hebt.
  • Stort het beslag in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Schuif in de oven voor 1 uur. Wanneer de bovenkant van de cake goudbruin kleurt, en je satéprikker na het prikken in het midden er droog uit komt, is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen en snijd dan in blokjes.

Notities

Ik gebruikte een ovenschaal met een lengte van 30cm.