Ga terug
+ servings
Soft taco's met halloumi, guacamole en gegrilde mais
Recept afdrukken
No ratings yet

Soft taco's met halloumi, guacamole en gegrilde mais

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 miniwraps
  • 1 avocado
  • 1/2 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1/2 sjalot - gesnipperd
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • sap van 1/2 limoen
  • 225 gr halloumi - in plakken van max 1/2 cm
  • 2 maiskolven
  • 2 tl paprikapoeder
  • 50 gr zachte boter
  • verse koriander of peterselie
  • 1 limoen - in partjes
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de maiskolven in een ovenschaaltje en smeer de kolven rondom in met de zachte boter.
  • Strooi paprikapoeder over de mais en grill de mais in het midden van de oven in 35-40 minuten helemaal zacht.
  • Maak de guacamole door de avocado te prakken en hier knoflook, sjalot, komijn, limoensap, peper en zout aan toe te voegen.
  • Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken halloumi aan beide kanten goudbruin en licht knapperig.
  • Verwarm de miniwraps heel even in een droge koekenpan of magnetron.
  • Vouw de miniwraps dubbel en zet ze rechtop in een schaal. Verdeel de guacamole over de wraps.
  • Schep vervolgens twee plakjes gebakken halloumi in iedere taco.
  • Snijd de maiskorrels van de kolven af en verdeel deze over de taco's. Strooi er verse peterselie naar smaak overheen en leg in iedere taco een partje limoen.
  • Serveer direct.