Ga terug
+ servings
Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino

Porties: 3 personen

Ingrediënten

Voor de doperwtenpesto:

  • 200 gr doperwten - gekookt
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 20 gr Pecorino - geraspt
  • 2 el olijfolie
  • sap + schil van 1/2 citroen
  • peper en zout

En verder:

  • 300 gr penne
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr doperwten - gekookt
  • 4 lente-uitjes - in grove stukken
  • 1 ui - in halve ringen
  • 50 gr Pecorino - grof geraspt

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hier de penne in 11 minuten in gaar. Giet de pasta af.
  • Maak terwijl de pasta kookt de doperwtenpesto door alle ingrediënten in een hakmolentje, blender, foodprocessor of vijzel te doen en het geheel te vermalen tot een fijne pesto.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de lente-ui en normale ui zacht.
  • Doe de gegookte penne bij de uien in de pan en schep hier de doperwtenpesto en twee eetlepels olijfolie bij. Schep het geheel goed om.
  • Voeg tot slot de gekookte doperwten en desgewenst wat peper en zout aan de pasta toe.
  • Schep de pasta in diepe borden en maak af met de grof geraspte Pecorino.