2elpijnboompittengeroosterd + extra voor garnering
1teenknoflookgeraspt
180gramzongedroogde tomaatjes, julienne(uitlekgewicht) + extra voor garnering
2elparmezaanrasp of poeder
6elolijfolie
peper
zout
200grambimi
125gramricotta
1/2citroenrasp
1/2elcitroensap
Instructies
Maak met een spiraalsnijder spaghetti van de courgettes.
Maak nu de pesto door de pijnboompitjes, knoflook, zongedroogde tomaatjes, Parmezaan, olijfolie en peper en zout te mixen in een foodprocessor.
Snijd de bimi schoon en bak de bimi kort. Mix ondertussen de ricotta met de citroenrasp en het sap.
Bak nu de courgetti heel kort in een koekenpan en meng ondertussen 3 el van de pesto erdoor. Serveer de courgetti met de bimi en een dot ricotta. Maak af met pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes.
Notities
Je hoeft de courgetti niet persé te bakken, je kunt het ook rauw eten maar dan heb je een koud gerecht.