Ga terug
+ servings
Witte chocolade cheesecake met passievrucht
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Fastfood Friday: Witte chocolade & passievrucht cheesecake met mijn bakmix!

Porties: 1 taart (20-24 cm)

Ingrediënten

  • 1 pak Ohmyfoodness Cheesecake bakmix - New York Style
  • 50 gr boter of margarine
  • 600 gr naturel roomkaas - bijv. Philadelphia naturel
  • 200 gr witte chocolade - gesmolten
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 4 el passievrucht*

Instructies

  • Vet een springvorm van 20, 22 of 24 cm in en bekleed de bodem met het bakpapiertje uit de bakmix-verpakking. Verwarm de oven voor op 150°C (boven- onderwarmte of 135°C hetelucht) en zet een schaal met een laagje water onderin de oven.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de inhoud van het zakje bodemmix aan toe. Roer goed door en stort de bodemmix in de springvorm.
  • Verspreid de koekkruimels met een lepel over de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan.
  • Doe de roomkaas in een kom en roer dit romig met een spatel of pannenlikker. Voeg de inhoud van het zakje bakmix toe aan de roomkaas en spatel dit tot een klontvrij beslag.
  • Schenk de gesmolten witte chocolade in de kom en spatel dit door het cheesecakebeslag.
  • Voeg dan een voor een de eieren en de eidooier toe. Roer dit rustig tot een klontvrij cheesecakebeslag.
  • Stort het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven boven het waterbad in 75 minuten gaar. Zet de ovendeur op een kiertje en laat de cheesecake daarin een uur rustig afkoelen.
  • Zet de cheesecake op het aanrecht en laat hem daar volledig afkoelen. Zet de taart dan minimaal 6 uur of een hele nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer de witte chocolade cheesecake de volgende dag met passievrucht en serveer direct. De taart is 3 dagen houdbaar in de koelkast of 3 maanden in de vriezer.

Notities

In de supermarkt vind je tegenwoordig in het vriesvak ook bevroren blokjes passievrucht. Deze zijn ideaal voor het maken van deze cheesecake!