Ga terug
–+ servings
Dubbele bacon burger
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Dubbele baconburger

Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 burgerbroodjes
  • 900 gr rundergehakt
  • 50 gr paneermeel
  • 1 ei
  • 4 plakjes Cheddar
  • 8 blaadjes Romaine sla
  • 2 tomaten - in plakjes
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • peper en zout
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom en voeg hier paneermeel, ei, peper en zout aan toe. Kneed het geheel even goed door en verdeel het in 8 delen.
  • Maak van ieder deel gehakt een gehaktbal en vorm hier vervolgens burgers van.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin het ontbijtspek krokant. Laat het spek uitlekken op een vel keukenrol.
  • Bak in dezelfde pan waarin je zojuist het spek hebt gebakken de hamburgers gaar. Smelt over vier van de burgers een plakje Cheddar.
  • Roer voor de burgersaus de mayonaise, ketchup en mosterd door elkaar.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en verdeel over de onderste helften een flinke theelepel burgersaus. Leg hier de blaadjes Romaine sla op, gevolgd door twee plakjes tomaat.
  • Leg op de plakjes tomaat de burgers met gesmolten cheddar. Verdeel hier twee plakjes bacon overheen en top dit af met de burgers zonder Cheddar.
  • Leg op de bovenste burgers nog een plakje ontbijtspek, het restant tomaat en vervolgens de kapjes van de burgerbroodjes. Mocht je nog wat hamburgersaus overhebben, smeer dan de onderkant van de broodkapjes in met extra saus. Smakelijk!