Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.25 van 4 stemmen

Spicy Australian Pies

Porties: 9 pies

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels barbecue saus
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • 100 ml runderbouillon
  • 1,5 eetlepel rode curry
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • 15 vellen bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bak de ui glazig en voeg het rundergehakt toe, rul tot het bijna gaar is.
  • Voeg de barbecue suas, Worcestershire suave, runderbouillon en rode curry* toe. Roer goed door elkaar en laat het mengsel op zacht vuur doorgaren.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verspreid ze op je werkblad. Laat ze even op temperatuur komen en als de plakjes een beetje zacht geworden zijn, ga je de muffin bakvorm er mee bekleden. Ik snij altijd 1 plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes, deze zijn voor de bodem. Het volgende plakje bladerdeeg snij ik in repen, deze zijn voor de zijkanten.
  • Om het gehaktmengsel wat beter te binden voeg je de maizena toe. Meng de maizena eerst met een beetje water en roer er een papje van. Voeg vervolgens toe aan het gehakt en roer goed door.
  • Je kunt nu de muffin bakvorm gaan vullen met het gehaktmengsel. Niet te zuinig, het mag best een beetje naar boven uitsteken.
  • Maak nu de dakjes door een plak bladerdeeg over een gevulde cup te leggen en steek een rondje uit met een glas of mok. Druk de randen goed aan.
  • Bestrijk alle taartjes met een beetje ei en schuif de bakvorm in de oven voor 25 minuten. De taartjes zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

Notities

Lekker met curry of ketchup!
*Proef na het toevoegen van de curry het gehaktmengsel even en voeg naar smaak meer rode curry toe als je van pittig houdt.