Ga terug
–+ servings
Griekse aardappelschotel
Recept afdrukken
2.50 van 4 stemmen

Griekse aardappelschotel

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen in partjes
  • 2 halve paprika's verschillende kleuren, in grove stukken
  • 1/2 courgette in grove stukken
  • 1/2 aubergine in grove stukken
  • 1 rode ui in grove stukken
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • Feta optioneel
  • peper en zout

Instructies

  • Spoel de aardappelpartjes grondig af onder de koude kraan en dep ze droog met een vel keukenpapier.
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok. Doe hier de aardappelpartjes bij en bak deze op hoog vuur zo'n 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de gesneden groenten, het teentje knoflook, de komijnpoeder en de oregano toe. Bak het geheel nu onder af en toe doorscheppen tot de groenten en de aardappel zacht zijn geworden. Breng de Griekse aardappelschotel op smaak met peper en zout.
  • Garneer het gerecht met fijngehakte verse peterselie en desgewenst met verkruimelde feta.