Ga terug
+ servings
Zeeuwse mosselen op Thaise wijze
Recept afdrukken
2.37 van 11 stemmen

Zeeuwse mosselen op Thaise wijze

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 150 gr mix van ui en bleekselderij grof gesneden
  • 1 rode chilipeper grof gesneden
  • 5 cm verse gember geschild en grof gesneden
  • 2 el groene currypasta
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 250 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 handvol verse koriander

Instructies

  • Smelt het klontje boter in een mossel- of hapjespan. Voeg de ui, bleekselderij, chilipeper en gember toe en stoof dit een paar minuten tot de ui glazig wordt.
  • Voeg de groene currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Blus het geheel af met witte wijn en doe de kaffir limoenblaadjes en het citroengras in de pan. Schenk ook de kokosmelk in de pan en voeg het limoensap toe. Roer goed door en breng de saus aan de kook.
  • Doe zodra de currysaus kookt de Zeeuwse mosselen in de pan. Draai het vuur hoog, doe de deksel op de pan en stoof de mosselen in 5 minuten gaar of tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen tussentijds een keer om zodat alle mosselen open gaan staan.
  • Garneer de Zeeuwse mosselen op Thaise wijze met verse koriander en serveer ze vervolgens direct.

Notities

*Wil je dit gerecht iets meer body geven, serveer de mosselen op Thaise wijze dan met rijst, noedels of Naanbrood. Liever minder koolhydraten zo aan het begin van het jaar? 1kg mosselen per 2 personen is voldoende om vol van te zitten.