Ga terug
+ servings
chinese tomatensoep appelmoes
Recept afdrukken
3.66 van 90 stemmen

Chinese tomatensoep

Ben je gek op de zoete Chinese tomatensoep zoals je hem ook bij de Chinees krijgt, dan heb ik goed nieuws voor je! Dit recept is precies zoals van het Chinese restaurant om de hoek en het geheime ingrediënt is... appelmoes!
Voorbereidingstijd6 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd31 minuten
Keuken: Chinees
Trefwoord: appelmoes, chinees, Chinees restaurant, Chinese tomatensoep, soeprecept, tomatensoep
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 140 gr tomatenpuree 1 groot blikje
  • 800 gr gezeefde tomaten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 el gembersiroop
  • 1,5 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 300 gr kipfilet
  • 50 gr mihoen
  • 1 handvol taugé
  • 100 gr appelmoes

Instructies

  • Verwarm een soeppan op het vuur en bak hierin de tomatenpuree even kort aan. Zo'n 2 minuten is voldoende.
  • Doe vervolgens de gezeefde tomaten, sojasaus, suiker, gembersiroop, het water en de kippenbouillonblokjes in de pan. Breng het geheel onder constant doorroeren aan de kook.
  • Leg zodra de bouillon kookt de kipfilets in de pan. Draai het vuur middelhoog tot laag en doe de deksel op de pan. Kook de kipfilets in 15 minuten gaar.
  • Haal vervolgens de kipfilets uit de pan en pluk ze met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de kip samen met de mihoen en taugé terug in de pan.
  • Kook de soep zo'n 5 minuten zachtjes tot de mihoen gaar is. Schep tot slot de appelmoes bij de soep in de pan en verwarm dit nog even goed door.