Ga terug
+ servings
Gevulde zoete aardappels met kip en yoghurt-limoensaus
Recept afdrukken
3.63 van 8 stemmen

Gevulde zoete aardappels met kip en yoghurt-limoensaus

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 gr kipfilet in blokjes
  • 100 gr broccoli diepvries
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 50 gr geraspte kaas pittig belegen
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 tl cajunkruiden
  • sap van een halve limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels grondig onder de koude kraan en pak ze vervolgens per stuk in aluminiumfolie in. Prik een paar gaatjes in het folie en laat de zoete aardappels 45 minuten in de oven poffen. Snijd ze vervolgens over de lengte door de helft en schraap een deel van het vlees uit de aardappels.
  • Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg hier de kipfilet aan toe en bak deze mee tot hij bruin begint te kleuren. Voeg dan de broccoli, rode paprika, het binnenste van de zoete aardappel dat je net hebt weggeschraapt, cayennepeper en het komijnpoeder toe. Bak het geheel tot de groenten zacht worden.
  • Leg de zoete aardappelbootjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schep de vulling in de bootjes. Strooi de geraspte kaas over de zoete aardappels en zet ze vervolgens nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Roer voor de saus de yoghurt, cajunkruiden en het limoensap door elkaar. Besprenkel de gevulde zoete aardappels met de yoghurtsaus zodra ze uit de oven komen.