Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Mini Oliebollen met Chocoladesaus

Porties: 40 mini oliebollen

Ingrediënten

Oliebollen

  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 500 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 500 ml melk
  • 1 zakje gist
  • snuf zout
  • 1 liter zonnebloemolie

Chocoladesaus

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 25 gram roomboter
  • 1 flinke eetlepel witte basterdsuiker

Instructies

Oliebollen

  • Mix de roomboter met het ei, de bloem en de suiker tot een egaal beslag.
  • Voeg de melk, gist en het zout toe en mix nogmaals. Dek de kom met het oliebollenbeslag af met vershoudfolie en laat het rijzen voor ongeveer een uur.
  • Ondertussen giet je de zonnebloemolie in een hoge pan en laat je deze op een temperatuur van ongeveer 170 graden komen.
  • Schep met 2 lepels een bolletje beslag uit de kom, zorg dat het bolletje een beetje rond is en laat het voorzichtig in de hete olie vallen. Doe er zo'n 4 of 5 tegelijk en haal ze uit de olie als ze mooi bruin van kleur zijn. Zorg dat je een kom met keukenpapier klaar hebt staan zodat ze kunnen uitlekken.

Chocoladesaus

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, voeg je de boter, de suiker en de slagroom toe. Roer goed door totdat je een mooie egale saus hebt.

De toren

  • Stapel de oliebollen op een schaal of plateau op elkaar. Strooi er royaal poedersuiker overheen en giet de chocoladesaus er overheen.