Ga terug
+ servings
Kerststerbrood
Recept afdrukken
No ratings yet

Kerststerbrood met kaneel

Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix voor wit brood
  • 20 gram ongezouten roomboter + extra om te besmeren
  • 275 milliliter lauwwarm water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder

Instructies

  • Doe de broodmix samen met de boter en het water in een kom. Kneed dit tot een stevig deeg. Vorm een bal van het deeg en laat dit in een afgedekte kom 10 minuten rusten.
  • Schep de kristalsuiker en het kaneelpoeder door elkaar.
  • Verdeel het brooddeeg in drieën en rol ieder deel uit tot een grote, ronde cirkel van een paar millimeter dik.
  • Leg één uitgerolde plak brooddeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer het deeg in met gesmolten boter en verdeel de kaneelsuiker hier overheen. Leg hier de volgende plak brooddeeg bovenop en smeer ook deze weer in met boter en bestrooi 'em met kaneelsuiker. Dek vervolgens af met de laatste plak brooddeeg.
  • Snijd met behulp van een pizzasnijder rondom twaalf stroken in het gestapelde brooddeeg. Zorg ervoor dat je het midden ongesneden houdt.
  • Neem twee stroken brooddeeg en draai deze naar elkaar toe, twee keer om hun eigen as. Plak de uiteinden in een punt aan elkaar met een beetje water.
  • Dek de broodster af met een droge theedoek en laat hem 45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Bak de broodster in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.