Ga terug
+ servings
Zalmbuideltjes met dillecrème
Recept afdrukken
4 van 5 stemmen

Zalmbuideltjes met dillecrème uit de oven

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 2 moten zalm in blokjes
  • 6 vellen filodeeg
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel naturel roomkaas
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • rasp van 1 citroen
  • verse dille naar smaak
  • 1 theelepel kappertjes
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kruid de zalm met peper en zout en bak deze lichtjes voor in een koekenpan.
  • Roer de crème fraîche door de roomkaas en voeg hier de gedroogde dille en het citroenrasp aan toe. Roer goed door.
  • Leg een plak filodeeg voor je neer. Smeer deze lichtjes in met (zonnebloem)olie wanneer je merkt dat het vel te droog is en snel scheurt.
  • Schep een lepel van de dillcrème in het midden van het vel filodeeg. Leg hier de zalm bovenop en verdeel kappertjes en verse dille over de zalm.
  • Vouw vervolgens het filodeeg dicht en knoop het buideltje goed dicht met ovenbestendig touw. Leg de zalmbuideltjes naast elkaar op de bakplaat.
  • Bak de zalmbuideltjes met dillecrème in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze direct.