Ga terug
–+ servings
Homemade Amandelspijs
Recept afdrukken
3.20 van 5 stemmen

Homemade Amandelspijs

Porties: 300 gram

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen gepeld en ongebrand
  • 150 gram kristalsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 1 ei

Instructies

  • Doe de amandelen en de kristalsuiker in de kom van de foodprocessor. Laat de processor draaien tot de amandelen zijn verkruimeld. Zorg er wel voor dat je de machine niet te lang laat draaien, anders krijg je amandelpasta. Ook lekker, maar hier niet de bedoeling.
  • Voeg het citroensap toe en laat de machine nogmaals draaien tot het mengsel licht kleverig is.
  • Zet het amandelspijs nu weg in de koelkast om het te laten rijpen. Voor een optimale smaak laat je de amandelspijs een paar uur staan.
  • Voeg vlak voordat je het amandelspijs gaat gebruiken het ei toe. Maal het geheel nogmaals met de foodprocessor zodat het ei goed wordt opgenomen. Verwerk nu het amandelspijs zoals je wil.

Notities

*Mocht je geen foodprocessor hebben dan kun je dit spijs ook klaarmaken in de blender. Zorg er wel voor dat jouw blender krachtig genoeg is om de amandelen fijn te malen.