Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 5 stemmen

Kaneel Blondies

Porties: 8 blokken

Ingrediënten

Blondies

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel kaneel
  • 225 gram witte chocolade 3 repen á 75 gram is het makkelijkst. Twee repen in stukjes gehakt.

Topping

  • 50 gram roomboter
  • 25 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

Blondies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Laat 1 reep witte chocolade au bain marie smelten en maak ondertussen het beslag.
  • Mix hiervoor de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg nu de eieren toe en daarna langzaam het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
  • Voeg nu het vanille extract en de kaneel toe en mix nog even goed door.
  • Mix de gesmolten chocolade door het beslag en mix gelijk daarna kort de stukjes chocolade erdoor.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige of vierkante bakvorm en schuif in de oven voor 40 tot 50 minuten.

Topping

  • Als de cake afgekoeld is kun je deze topping er overheen smeren.
  • Smelt hiervoor de boter en smeer over de cake.
  • Mix de suiker met de kaneel en verdeel dit ook over de cake.