Ga terug
+ servings
Pasteis de nata (custardtaartjes)
Recept afdrukken
3.50 van 2 stemmen

Foolproof Pastéis de Nata (custardtaartjes)

Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 500 milliliter slagroom ongeklopt
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 vanillepeul voor het merg
  • 50 gram custardpoeder
  • 1 vel vers bladerdeeg
  • kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm goed in.
  • Doe de slagroom, kristalsuiker en het vanillemerg in een steelpannetje. Verwarm de slagroom tot de suiker is opgelost.
  • Schenk een klein beetje van de room bij het custardpoeder en roer dit met een garde door. Doe vervolgens alles weer terug in de steelpan en breng het geheel zachtjes aan de kook. Kook de vanillecustard tot vla dikte. Laat de custard iets afkoelen.
  • Verdeel het bladerdeeg in achten en bekleed de muffinvormpjes met het bladerdeeg.
  • Schep de vanillecustard in de bladerdeegbakjes en bestrooi de gebakjes met kaneel. Bak de Pastéis de Nata in het midden van de oven in 15 - 20 minuten gaar.