Ga terug
–+ servings
Indiase Linzencurry
Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase Linzencurry

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 150 gram gedroogde puylinzen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 cm verse gember fijngesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel tomatenpuree in grove stukken
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 3 tomaten
  • 1 grote zoete aardappel in stukken
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 bosje koriander of peterselie ;)
  • 1 citroen
  • 250 gram basmatirijst
  • 1 klontje boter

Instructies

  • Week voor de curry de linzen minstens 2 uur in lauwwarm water.
  • Doe de knoflook, ui, gember, rode peper, de specerijen, tomatenpuree en zonnebloemolie bij elkaar in een kommetje en roer dit goed door. Verhit een diepe pan op hoog vuur en fruit hierin de currypasta zo'n 3 minuten.
  • Giet de linzen af en voeg ze toe. Doe ook de tomaten en zoete aardappel in de pan en blus het geheel af met de kokosmelk. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en stoof de linzencurry in circa 30 minuten gaar. Voeg als de curry bijna klaar is een eetlepel yoghurt toe.
  • Kook ondertussen de basamatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer zodra de rijst gaar is er een klontje boter doorheen.
  • Serveer de Indiase Linzencurry met de rijst, extra yoghurt en verse koriander of peterselie.