Ga terug
+ servings
Toblerone cookies
Recept afdrukken
No ratings yet

Toblerone cookies

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr ongezouten roomboter - iets kouder dan kamertemperatuur
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 gr Toblerone = 1,5 reep, in grove stukken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe de boter samen met beide soorten suikers in de kom van een keukenmachine en mix dit even goed. Voeg dan het ei toe en mix het geheel tot een glad beslag.
  • Voeg terwijl de machine draait de droge ingrediënten toe en mix dit tot een egaal koekdeeg. Voeg tot slot de Toblerone toe en meng de chocolade nog even goed door het deeg.
  • Vorm met je handen balletjes van het koekdeeg en verspreid deze met voldoende tussenruimte over de bakplaat.
  • Bak de koekjes 10-12 minuten in het midden van de oven. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen voordat je ze proeft.