Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.17 van 6 stemmen

Pompoenlasagne met Buffelmozzarella

Porties: 1 schaal

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 takjes verse basilicum fijngehakt
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl honing
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 bollen buffelmozzarella in dunne plakjes gesneden
  • 1 blok parmezaan in grove vlokken geschaafd (gebruik een dunschiller)
  • 9 durum lasagnebladen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd dan de pompoen door de helft en lepel de pitjes en draden eruit. Snijd daarna de pompoenhelften in parten; halve manen. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er een beetje olijfolie en peper en zout over. Schuif in de oven voor 20-30 minuten, totdat de parten gaar zijn (test dit door er met een vork in te prikken).
  • Ondertussen maak je de saus. Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak kort mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en roer het geheel even goed door.
  • Voeg nu de verse basilicum, paprikapoeder en honing toe en roer nogmaals even door. Laat de saus op middelhoog vuur zachtjes pruttelen.
  • Rul in een ander pan het gehakt gaar. Voeg het gehakt vervolgens toe aan de tomatensaus.
  • Terwijl de saus nog even pruttelt (totaal ongeveer een half uurtje tot drie kwartier), haal de je pompoen uit de oven en snijd je de schil van de parten af. Verander de ovenstand naar 200 graden.
  • Nu kun je de lasagne gaan opbouwen. Een laagje gehaktsaus op de bodem en dan de eerste laag lasagnebladen. Gevolgd door nog een keer saus, dan een laag buffelmozzarella, een laagje Parmezaan en dan een aantal parten pompoen. Herhaal dit een paar keer en eindig met een laag Parmezaan.
  • Schuif de lasagne in de oven voor ongeveer 40 minuten.