Ga terug
+ servings
Buddhabowl met gekruide kip, spinazie en rozenharissa
Recept afdrukken
No ratings yet

Buddhabowl met gekruide kip, spinazie en rozenharissa

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de buddhabowl:

  • 100 gr zilvervliesrijst*
  • 200 gr broccoli-rijst
  • 200 gr zoete aardappel - in blokjes
  • 300 gr kippendijen - in grove stukken
  • 2 sjalotjes - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - in dunne plakjes
  • 1 tl rozenharissa
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl uipoeder

Voor de kerriesaus:

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml volle melk
  • 50 ml kookroom
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpasta - of poeder
  • 2 flinke tl kerriepoeder

Instructies

  • Doe de zilvervliesrijst in een pan en voeg hier ruim water aan toe. Breng het water aan de kook en kook de rijst in 10 minuten gaar. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli-rijst toe. Giet het geheel af en laat uitlekken.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook aan. Voeg de zoete aardappel toe en bak deze mee tot hij bijna zacht is.
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie aan de zoete aardappel toe en bak deze mee tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de kikkererwten toe en verwarm dit nog 5 minuten mee.
  • Voeg de rozenharissa aan de groenten toe, schep goed om en laat zachtjes smoren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe terwijl de groenten bakken de stukken kippendij in een kom en voeg hier paprikapoeder, komijnpoeder en uipoeder aan toe. Schep goed om.
  • Bak de kippendijen in een droge koekenpan in 20/25 minuten helemaal gaar.
  • Maak als alle toppings bijna klaar zijn de kerriesaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Bak de bloem een paar minuten al roerend mee.
  • Schenk de melk in de pan en roer goed door met een garde. Verwarm dit een minuut of 2 en voeg dan de kookroom toe.
  • Doe de overige ingrediënten voor de kerriesaus in het steelpannetje, roer nogmaals met een garde door en kook de saus op laag vuur tot hij iets is ingedikt.
  • Schep de mix van zilvervlies- en broccoli-rijst in een diep bord en schep hier de groenten met rozenharissa overheen. Schep de gekruide kippendijen op het bord en maak het gerecht af met de kerriesaus.