Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en vet een vierkante of rechthoekige bakvorm in. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
Doe de afgespoelde en uitgelekte witte bonen in de kom van een foodprocessor en voeg hier alle andere ingrediënten m.u.v. de chocolate chips aan toe.
Maal het geheel fijn tot een smeuïge pasta.
Schep de chocolatechips door het browniebeslag en stort het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
Bak de pindakaas-chocoladebrownies in het midden van de oven in 35 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd vervolgens in 12 stukken.
Serveer de brownies direct of bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast of langer in de vriezer.
Notities
*De zoetstof die ik gebruik heeft een verhouding van 1:1 met kristalsuiker. Gebruik je een ander soort zoetstof dan SPLENDA kristalpoeder, check dan goed de verpakking voor de juiste verhoudingen!