Ga terug
+ servings
Shoarmapizza
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Shoarma pizza

Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

Voor de pizzabodems:

  • 350 gr patent- of 0.0 bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl zout
  • 1 zakje instant gist - 7 gr
  • 1 el kristalsuiker
  • 250 ml lauwwarm water

Toppings:

  • 100 gr pizzasaus
  • 150 gr mozzarella - geraspt
  • 1 rode ui - in dunne ringen
  • 1 gegrilde paprika - uit pot, in reepjes
  • 300 gr kippendijen - in reepjes
  • 1 el shoarmakruiden

Voor de knoflooksaus:

  • 50 ml volle (Griekse) yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook - geraspt of knoflookpasta
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Begin met het maken van de pizzabodems. Doe hiervoor het zout en de suiker bij de bloem en doe dit in de kom van een keukenmachine. Het deeg kun je eventueel ook met de hand kneden!
  • Voeg de olijfolie toe en zet de machine aan. Voeg terwijl de machine draait de gist toe en uiteindelijk langzaam het water.
  • Laat de machine het deeg een paar minuten kneden tot het loskomt van de randen van de kom en licht plakkerig maar luchtig aanvoelt.
  • Bebloem het aanrecht lichtjes en stort het deeg hierop. Kneed het pizzadeeg nog een keer goed door en vorm er een bal van.
  • Vet een schone kom lichtjes in en leg hier het pizzadeeg in. Dek de kom af met plasticfolie (of gebruik een pedaalemmerzak!) en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Mocht je een pizzasteen hebben, leg deze dan op een bakrooster op de onderste tray van de oven tijdens het voorverwarmen.
  • Kneed na een uur het deeg nogmaals lichtjes door en verdeel het in tweeën. Rol de stukken deeg uit tot een pizzabodem van de door jou gewenste grootte. Hoe groter de pizza, hoe dunner de bodem natuurlijk.
  • Smeer de pizzabodems in met pizzasaus en verdeel hier de geraspte mozzarella, gegrilde paprika en rode ui overheen. Schep de shoarmakruiden met de kipreepjes om en verdeel ook deze (ja, rauw!) over de pizza.
  • Bak de pizza op de warme pizzasteen of anders op een bakplaat onderin de oven in 20-25 minuten helemaal gaar.
  • Maak ondertussen de knoflooksaus door alle ingrediënten daarvoor door elkaar te roeren.
  • Verdeel de knoflooksaus over de pizza's zodra deze uit de oven komen en serveer ze direct.