Go Back
0 van 0 stemmen

Gele curry & bloemkoolsoep met rijstnoedels

Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 70 gr gele currypasta
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 bloemkool - in roosjes gesneden
  • 100 gr shiitake - in plakjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 el vissaus
  • schil van 1/2 citroen
  • 300 gr gekookte rijstnoedels
  • verse peterselie

Instructies

  • Verhit een diepe pan op het vuur en bak hierin de gele currypasta samen met de kurkuma en chilivlokken kort aan.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en schep deze even om.
  • Breek de stengel citroengras op twee plekken en leg deze in de pan. Schenk vervolgens de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de bouillon zo'n 20 minuten tot de bloemkoolroosjes helemaal gaar zijn. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en zet hem terug op het vuur.
  • Breng de gepureerde soep weer aan de kook en voeg de shiitake, kokosmelk, vissaus en citroenschil toe. Kook nog 10 minuten op laag vuur tot de shiitake gaar zijn.
  • Schep de gaargekookte rijstnoedels in een kom en schenk hier de gele curry & bloemkoolsoep bovenop.
  • Garneer de soep met verse peterselie (of koriander) en chilivlokken en serveer direct.

Notities

Omdat de rijstnoodles het vocht van de soep opnemen is het belangrijk dat je de soep direct serveert. De soep laat zich in de koelkast of vriezer goed bewaren zolang je er geen noedels bij hebt gedaan.