Ga terug
+ servings
Whiskey & Bacon gehaktballetjes
Recept afdrukken
4.30 van 10 stemmen

Whiskey & Bacon gehaktballetjes

Porties: 24 stuks

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes:

  • 175 gr gerookte spekblokjes
  • 1 ui - gepeld en gehalveerd
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper

Voor de bbq-saus:

  • 125 ml barbecuesaus
  • 2 el whiskey
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker

Instructies

  • Doe de spekblokjes samen met de ui en knoflook in de kom van een foodprocessor of hakmolentje. Maal het geheel tot fijn gehakt.
  • Doe het rundergehakt in een kom en voeg hier het ei, paneermeel, verse peterselie, gerookt paprikapoeder en cayennepeper aan toe. Doe ook het spekgehakt in de kom.
  • Kneed met je handen alle ingrediënten goed door elkaar en vorm kleine balletjes van het gehakt.
  • Roer voor de barbecuesaus alle ingrediënten door elkaar.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Schenk de barbecuesaus in de pan zodra de balletjes bruin zijn en schud de pan even goed zodat de saus verdeelt wordt over alle gehaktballetjes.
  • Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in de barbecuesaus in 20 minuten gaar.
  • Serveer de balletjes warm of laat ze afkoelen en bewaar ze in de koelkast.